Thursday, September 07, 2006

開會

今天hi-liter開例會,感觸說不上,但感覺良多。
突然問我,過去幾個月做成點?
點呢?okay啦,無人幫手,自己搞掂。事情總會做得好,多少人做也一樣。
但其實做得唔係太過癮。又不至於做得唔開心。總是少了一些弟兄姐妹合作產生的火花,少了那種同工同心的暢快。9月開學,大家各就各位,應該會好一點。
我發覺,單係寫稿,唔開得咪,也是痛苦。廣播的好玩之處,係將嘔心瀝血之作演譯出黎,但係礙於記者身份,唔可以o係hi-liter開咪,寫完,唔錄得!唔好玩o既....

開會傾topic,我以前覺得係興奮o既腦震盪,今日有點覺得累,覺得重覆,覺得沒有新意。是我工作太累所致?還是已經失去對這個岡位的熱誠?

1 comment:

amanda said...

其實我明白你的.. 感覺。
如果我不斷做﹐有唔開得咪﹐有沒有好多人幫到手﹐我都會感到很累﹐無乜衝勁。
但係身為你組員﹐你train出黎的所謂精英﹐我亦感到慚愧。我好想做得更加多﹐好想將文字表達得更加好。但是又開學喇﹐我也在承受各方面的壓力。
我唔想見到我親愛的師傅感到疲倦。
我地可以想下怎樣拆出新火花嗎﹖
你一定要撐落去呀﹗沒有你..sigh* 我都不敢想象。所以我希望你只係想舒發下你的情緒喇﹐唔好放棄呀﹗
If you just need a listener.. I'm here. <3